DIRIGENT

Ivan Meylemans (1971) is de dirigent van de Noord-Limburgse brassband.  Hij studeerde trombone, slagwerk, piano en orkestdirectie aan het Lemmensinstituut te Leuven en het conservatorium van Gent. In 1992 werd hij eerst solotrombonist bij het BRTN-Filharmonisch Orkest (het huidige Vlaams Radio Orkest) en later soleerde hij bij enkele gerenommeerde orkesten waaronder het Koninklijk Concertgebouworkest waaraan hij van 1994 tot 2007 als solotrombonist verbonden was.

Sinds 2007 heeft Ivan de trombone aan de kant gelegd (professioneel althans) om zich voltijds te wijden aan zijn grote liefde: het dirigeren.  Hij genoot zijn opleiding orkestdirectie aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag bij Ed Spanjaard en Jac van Steen. Sinds hij er in 2000 cum laude afstudeerde kwam zijn dirigentencarrière in een stroomversnelling. Hij werd laureaat van diverse nationale en internationale dirigentenwedstrijden w.o. het Wereld Muziek Concours 2001 in Kerkrade, het 47e Concours International de Jeunes Chefs d'Orchestre in Besançon en de Donatella Flick dirigentenwedstrijd in Londen waar hij het London Symphony Orchestra dirigeerde.
Ivan is intussen een veelgevraagde gastdirigent bij gerenommeerde binnen- en buitenlandse orkesten waaronder het Collegium Instrumentale Brugense, de Beethoven Academie, het Koninklijk Concertgebouworkest, het Vlaams Radio Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, de Nordwestdeutsche Philharmonie, het filharmonische orkest van Zagreb en het Taipei Symphony Orchestra.

Daarnaast blijft Ivan trouw aan zijn roots in de HaFaBra-wereld. Vanaf 2001 is Ivan de vaste dirigent van de Noord-Limburgse brassband waarmee hij jaar na jaar mooie successen boekte op nationale en internationale wedstrijden en toffe concerten verzorgde in Noord-Limburg en ver daarbuiten.  Onder zijn vleugels groeide de band uit tot een enthousiaste club van koperblazers en echte brassbandliefhebbers.  Bovendien is Ivan de dirigent van de Koninklijke Fanfare Kempenbloei uit Achel, een topfanfare waarmee hij in 2009 op indrukwekkende wijze de wereldtitel wegkaapte in de Concertafdeling van het WereldMuziekConcours in Kerkrade.

 
  MEER INFO

www.ivanmeylemans.com