NIEUWS


Een nieuw tijdperk met een nieuwjaarsconcert

Vanaf nu start er een nieuw tijdperk voor de band. Na Luc en Ivan gaan we verder met Erik Van De Kolk. We zijn er nog altijd van overtuigd dat hij de enige waardige opvolger van Ivan is. Binnen twee maanden is hij wekelijks te bewonderen in Eksel. In de tussenperiode zitten we niet stil. We krijgen de kans om het nieuwjaarsconcert van de gemeente Hechtel-Eksel te spelen. Een mooi waardering voor ons harde werk en een opportuniteit om de fanclub uit te breiden in de gemeente waar we al 20 jaar repeteren. Op zondag 8 januari spelen we om 14.00 een leuk concert in OC. De Schans. Voor de gelegenheid dirigeert Peter Cools de band. Peter is al jaren en dagen een duivel-doet-al binnen de band en was daarnaast bijna 20 jaar dirigent bij de fanfare in Eksel.

Dank je wel Ivan!

Er was geen mooier afscheidscadeau denkbaar voor Ivan dan onze schitterende uitvoering van Goldberg 2012 op het brassbandkampioenschap. Wat we samen allemaal bereikt hebben de laatste 15 jaar is onbeschrijfelijk. Daarom willen we Ivan bedanken met een groots dank je wel! Veel succes in je verdere muzikale loopbaan en hopelijk werken we in de toekomst nog eens samen. Er komt in het voorjaar zeker nog een afscheidsmoment.

Opnieuw een podiumplaats

Zondag beloonde de jury ons met een derde plaats op het Belgisch brassbandkampioenschap in Heist-op-den-Berg. We hoopten vooraf op iets meer, maar toch zijn we trots. De heel vroege loting voor het plichtwerk was niet in ons voordeel. Met Goldberg 2012 zorgden we wel voor een afsluiter van formaat van de dag. Dit werd erg gesmaakt door het publiek met een staande ovatie, gevolgd door mooie punten van de jury.

De laatste week op weg naar het kampioenschap

Na een paar intense weken en 2 succesvolle try-outs beginnen we met heel veel goesting aan de laatste week op weg naar het kampioenschap. Dit jaar zal het nog net iets specialer zijn. Volgende zondag dirigeert Ivan de band een laatste keer op het nationaaal kampioenschap. Hij heeft de band muzikaal groot gemaakt. Een reden te meer om nog een keer alles op alles te zetten. Wie dit van op de eerste rij wil meemaken, kan met ons naar Heist-op-den-Berg. De bus vertrekt zondagmorgen om 7u45 aan De Geer in Eksel. Geef ons, als je mee wil, een seintje via info@nlbb.be of via een van de muzikanten.

Welkom Stefaan

Stefaan De Loenen is onze laatste aanwinst bij de cornetten. Hij komt de troepen versterken voor het kampioenschap eind deze maand in Heist-op-den-Berg. Stefaan is solocornet bij onze vrienden van brassband Limburg en studeert momenteel trompet aan het conservatorium van Maastricht.

Een laatste keer alles geven!

De welverdiende vakantie zit er op. De muzikanten gaan samen met Ivan nog een laatste keer er alles aan doen om eind november een derde Belgische titel te behalen. Er bestaat geen mooier afscheidscadeau voor onze dirigent. Dat gunnen we hem van harte! De volgende maanden passeert heel wat Ravel en Goldberg de revue. Ondertussen zoeken we naarstig verder naar de best mogelijke opvolger van Ivan. Meer nieuws hierover hopelijk snel op onze website.

Mossel mee met NLBB

Altijd al gedroomd om Bart achter de kookpotten te zien staan, Pieter aan de afwas, Toon aan de droog of... Steven aan het werk… 18 september is JOUW kans ! Op zondag 18 september 2016 houdt de Noord-Limburgse Brassband de eerste editie van haar eetfestijn. Iedereen is welkom tussen 11u30 en 14u30 in Cultuurzaal ‘De Geer’ (Groenstraat, Eksel) om te komen genieten van de kookkunsten van de NLBB’ers : Volwassenen Mosselen natuur - friet (17,00 euro) Mosselen provençaal - friet (18,00 euro) Mosselen look - friet (18,00 euro) Spareribs - friet (14,00 euro) Koude schotel zalm - friet (14,00 euro) Videe - friet (13,00 euro) Stoofvlees - friet (13,00 euro) Kids 1/2 mosselen - friet (9,00 euro) Frikadel - friet (6,00 euro) Inschrijven kan bij onze leden of via info@nlbb.be.

En nu echt vakantie

Het Afro-Latino festival in Bree is de echte afsluiter van het voorjaar. Samen met Joss Stone en enkele andere sterren gaan we de zomer in. Wie zin heeft in een drankje of wat lekkers passeert best eerst bij een van de muzikanten. Zij zorgen als jaren dat de drank- en eetbonnen verkocht worden.

Welkom Mia

Geen transfernieuws deze keer, maar wel ander heuglijk nieuws. Onze slagwerker Sep werd papa van een flinke dochter, Mia. Mama Steffie en grote zus Toke zijn heel trots. Sep neemt de volgende maanden wat ouderschapsverlof. Hij is er dus niet bij op het kampioenschap. We zien hem met veel plezier terug op de repetities in december.

Muzikale afsluiter in Lüneburg

De band sluit het voorjaar muzikaal af in het buitenland. Voor de derde keer op rij spelen we op uitnodiging van de Niedersächsischen Musiktagen een galaconcert in Duitsland. Onze vaste compagnon de route, Jeroen Berwaerts is er dit jaar jammer genoeg niet bij. Op vrijdag 1 juni brengen we in de Michaeliskirche van Lüneburg een muzikaal uitdagend programma. Goldberg 2012, onze schitterende solisten en een band op volle sterkte tekenen present voor veel muzikaal genot. Wie toevallig in de buurt is, kan kaarten bestellen via http://www.sparkassenstiftung-lueneburg.de/veranstaltungen.html Na het concert kan iedereen samen met ons supporteren voor de Rode Duivels. Duitsland zien we ten vroegste terug in de finale van het Europees kampioenschap.

Bones in the USA

Onze trombonisten Lode en Erwin zijn net terug van een week New York. Samen met hun collega’s van The Bone Society speelden ze een concert op het International Trombone Festival in New York. In de prestigieuze Juilliard School kregen ze de kans om hun eerste cd, Bonelab voor te stellen. Voor de gelegenheid stonden ze onder leiding van Kevin Houben. Hij schreef speciaal voor dit uniek ensemble het titelwerk van hun cd. Meer info over The Bone Society en de cd Bonelab via http://www.thebonesociety.be

Dank je wel Toon en welkom Guy

Met Toon Rutten verlaat er nog een vertrouwd gezicht de band. Hij begon op jonge leeftijd mee te spelen als Bb bas in de band. Ondertussen maakte hij een zeer grote muzikale evolutie door. Zo studeerde hij bastuba aan het conservatorium in Antwerpen. Momenteel is hij vast verbonden aan de muziekkapel van de Gidsen. Toon heeft besloten om in de toekomst wat andere muzikale horizonten te verkennen. Dank je wel, Toon! Hij wordt vervangen door Guy Audenaert. Guy brengt een schat aan muzikale ervaring mee uit de professionele muziek- en de brassbandwereld. Sinds 2015 is hij dirigent bij brassband Schoonhoven. De laatste jaren speelde hij Bb bas bij brassband Willebroek. Nu maakt hij de overstap naar onze band. Welkom Guy!

Dank je wel Tim en welkom Dirk

Onze solo-hoorn Tim De Maeseneer kreeg begin dit jaar de kans om als dirigent aan de slag te gaan bij brassband Pantha Rei in Gent. Hij is er al jaren trouwe muzikant is en geeft les aan de muziekacademie waarmee de band verbonden is. Een unieke kans dus, die hij niet kon laten liggen. Jammer genoeg repeteert Pantha Rei, net als NLBB, op woensdagavond. Beide bands combineren is dus niet meer mogelijk voor hem. Dank je wel, Tim! Deze schitterende muzikant vervangen, is niet evident. Na even zoeken, vonden we Dirk Reyniers. Hij heeft een jarenlange staat van dienst bij brassband Willebroek en behaalde met die band verschillende nationale en internationale titels. Zoveel muzikale ervaring kunnen we als band zeer goed gebruiken. Welkom Dirk!

Dank je wel Joeri en welkom Leon

Een vertrouwd NLBB-gezicht verlaat jammer genoeg de band. De komst van een flinke dochter en een zeer drukke muzikale agenda doen Joeri, onze soprano, besluiten om er mee te stoppen. De zeer verre verplaatsingen van Gent naar Eksel ziet hij niet meer zitten. We kennen Joeri als een man van weinig woorden, maar wel van veel hoge, mooie en snelle noten. Dank je wel voor de lange en fijne samenwerking! We verwelkomen met groot plezier Leon Klink als zijn vervanger. Leon en onze dirigent Ivan hebben in het verleden al samengewerkt bij brassband Rijnmond. Ze zagen het beide onmiddellijk zitten om terug samen muziek te maken op het hoogste niveau. Welkom Leon!

Voorjaarsconcert 2016

Wie was er eerst in Amerika … Columbus of de Vikingen? Misschien krijgt u hierop wel een antwoord tijdens het voorjaarsconcert van de Noord-Limburgse Brassband. De band zorgt voor een muzikale rondreis door Amerika. Ze brengen voor u traditionele brassbandmuziek, afgewisseld met het vertrouwde entertainment. Pieter Houben, Bram Rutten, Lorenz Havermans en Lode Smeets zorgen voor de solistische hoogtepunten. Het geheel staat zoals steeds onder de deskundige leiding van dirigent Ivan Meylemans. Presentator Peter Cools loodst u op zijn eigen, unieke manier door het programma. Mis het dus niet! Afspraak zaterdag 14 mei, Harmonieplein 2 in Peer. Kaarten en meer info zijn verkrijgbaar via info@nlbb.be of bij de muzikanten van de band. VOORJAARCONCERT NLBB 2016 Zaterdag 14 mei 20.15 Harmoniezaal Peer VVK: 10 € Kassa: 15 € VIP: 75 €

Een nieuw jaar, nieuwe muziek en nieuwe plannen

De eerste maanden van 2016 zijn mooi gevuld. In april spelen we in Neerpelt. Op 14 mei houden we ons jaarconcert in de harmoniezaal in Peer. Bereid je maar al voor op een muzikale reis door Amerika. Afsluiten doen we voor een derde keer met een reeks concerten in Duistland. Tot slot gaan we naar goede gewoonte met een delegatie helpen op Afro Latino.

Een concert om het jaar af te sluiten

De NLBB sluit het jaar af met een kort concert in Genk op uitnodiging van de ouders van onze principal cornet Pieter Houben. Een feest is altijd leuker met live brassbandmuziek. Na dit concert hebben we allemaal enkele weken welverdiende vakantie verdiend.

Podiumplaats het nationaal kampioenschap

Het nationaal kampioenschap was weer een grote dag voor de Belgische brassbandbeweging. Wederom een mooie organistatie van Vlamo. Brassband Buizingen is de terechte winnaar. Onze uitvoering van het plichtwerk “Trance” werd gesmaakt door de jury. Maar ze waren niet de grootste fan van ons keuzewerk “As if a voice where in them”. Samen met de collega’s van Willebroek vervolledigen wij de top drie. Een prestatie om trots op te zijn! We wensen Buizingen ontzettend veel succes in Rijsel. Breng de overwinning terug naar België. Dan kunnen er volgend jaar twee Belgische bands een gooi doen naar de Europese kampioenstitel in Oostende.

Try out 2

In samenwerking met Brassband United en Dender Brass spelen we op zondag 22 november een laatste try-out in Everberg. Deze twee bands spelen volgende week voor de allereerste keer op het nationaal brassbandkampioenschap. Alvast heel veel succes voor de debutanten. Volgende week repeteert NLBB nog vier keer om de laatste details bij te schaven. De laatste inspanningen om zondag een knalprestatie neer te zetten in Heist op den Berg.

Repetitiedag 2, try-out en pasta in Kessenich

Zaterdag 7 november belooft een drukke NLBB-dag te worden. De muzikanten spreken om 9.30 af met Ivan. In de namiddag staat Dieter Boffé voor de band. Hij zal om 16.30 ook onze eerste try-out dirigeren. Nadien kan iedereen aanschuiven voor een heerlijk pastabuffet. Meer informatie en inschrijven kan via info@nlbb.be . Afspraak zaterdag in de fanfarezaal van Kessenich.

Repetitiedag 1

Het kampioenschap komt stillaan in zicht. Tijd dus om een versnelling hoger te schakelen. Zaterdag spreken we af voor de eerste repetitiedag van het najaar. In de harmoniezaal in Peer repeteren we 6 uur lang aan “Trance” en “As if a voice where in them”.

Nieuwe principal euphonium

Lorenz Havermans vervoegt ons als principal euphonium. Hij studeert aan het Lemmensinstituut en speelde tot op heden bariton bij Brassband Heist. We zijn blij met dit grote talent in onze rangen. Bart schuift een rijtje naar achter en versterkt de bastuba’s.

Verandering van locatie

Een nieuwe repetitiedag betekent ook een nieuwe repetitiezaal. De vertrouwde zaal “Geer” in Eksel is niet altijd beschikbaar op woensdagavond. We wijken voortaan een aantal maanden per jaar uit naar “De Schans” in Hechtel. U vindt ons dus voortaan in beide deelgemeentes van Hechtel-Eksel.

Woensdag is de nieuwe NLBB-dag!

Na een welverdiende vakantie beginnen we er vandaag, woensdag 26 augustus, terug aan. U leest het goed, we repeteren niet meer op zaterdag. Ivan gaf vorig jaar aan dat zijn drukke agenda dit niet toe zou laten. De band wil absoluut verder met deze topdirigent. Agenda’s werden bij elkaar gelegd en er kwam een oplossing uit de bus: woensdag is voortaan de nieuwe NLBB-dag.

Afsluiting werkjaar 2015 in Hannover

Op 4 juli sluit de Noordlimburgse Brassband haar werkjaar af in Hannover. NLBB werd door de Niedersachsische Musiktage en Jeroen Berwaerts weerom verzocht een concert te komen opluisteren na een bijzonder leuk trip eerder dit seizoen. Op zaterdag zal zij in de Hannover Marktkirche een concert opluisteren met solo performances van Jeroen Berwaerts afgewisseld met poetische voorstellingen.

Jaarconcert 28 maart 2015

Beste vrienden van de Noordlimburgse Brassband, Zaterdag 28 maart staat al maanden met stip in de agenda van dirigent Ivan Meylemans en zijn muzikanten… De dag van het belangrijkste concert van het jaar. Spelen voor eigen publiek en dat in de gezellige sfeer van een concertzaal in het noorden van Limburg blijft immers ieder jaar opnieuw iets om naar uit te kijken. Na een geweldige ervaring vorig jaar keert de band dit jaar terug naar de harmoniezaal van Peer. Op het programma de alom bekende cocktail van stevige brassbandklassiekers, virtuoos solistenwerk door eigen toppers en entertainment zoals alleen NLBB dat kan. De hoofdschotel is een all-time favourite van de band die eindelijk de pupiter heeft gehaald : "The year of the Dragon" van Philip Sparke. De solisten die jullie mogen verwachten die avond houden we nog even voor onszelf, maar na een jaartje afwezigheid dit jaar terug een stevige brok entertainment special act incluis ! Welkom ben je vanaf 19u30. Het concert vangt aan om 20u15. Voor zij die er een compleet avondje uit van wensen te maken, bieden wij graag een VIP-formule aan waarbij je in Brasserie ’t Oud Stadhuys in Peer vanaf 17.00h een welkomsaperitief wordt aangeboden gevolgd door een diner. Voor het concert worden de plaatsen voorbehouden. En dat je hiermee de band een extra duwtje in de rug geeft, vinden wij dan weer plezant. In bijlage meer informatie hieromtrent. Alvast graag tot de 28e, Het bestuur, de muzikanten en dirigent Ivan Voorjaarsconcert NLBB Zaterdag 28 maart harmoniezaal Peer 20u15 tickets €10 / kassa €15 / vip €65

Een nieuw jaar, nieuwe gezichten

Het einde van 2014 zag onze debuut CD Abaddon de derde plaats wegkapen in de verkiezing "CD van het jaar" op 4barsrest. Een prachtresultaat waar we bijzonder trots op zijn. We mogen in 2015 ook reeds 2 nieuwe muzikanten verwelkomen en dan nog 2 zussen. Yorien en Marlies Pelgroms vervoegen NLBB op Cornet en Baritone. Welkom aan boord !!!

Abaddon genomineerd voor CD van het jaar !

De debuut-CD van de Noordlimburgse Brassband ABADDON werd door 4Barsrest.com genomineerd voor CD van het jaar ! U kan ons helpen door uw stem uit te brengen via volgende link : http://www.4barsrest.com/awards/default.asp Ga naar "Category 4 : Band CD/DVD of the Year" en kies "Abaddon (Noordlimburgse Brassband). Klik onderaan op de knop "click to vote" en uw stem is uitgebracht. BEDANKT

A bye and a Welcome

Na een carrière van bijna 20 jaar op cornet-soprano-cornet-remplacantchef-alto-cornet binnen Noord-Limburgse Brassband, nemen we met dank in het hart afscheid van Peter Cools als spelen NLBB'er. Geen lange verhalen en herinneringen, want iedereen binnen de band weet dat we dan een paar weken bezig zijn, maar een oprecht gemeende DANKUWEL ! In voorbereiding van de Nationale Kampioenschappen vervoegde Michiel Willems de rangen van NLBB als solo-cornet. Michiel is onder meer trompettist-cornettist bij het USO Leuven en studeert TEW aan de KULeuven. Welkom aan boord !!

NLBB derde op Belgische Nationale Kampioenschappen

Op 30 november 2014 werden de Belgische Nationale Kampioenschappen weer georganiseerd door VLAMO, dit jaar voor de eerste maal in CC Zwaneberg in Heis-op-den-Berg. Eindelijk konden de vruchten van de intense voorbereidingsperiode omgezet worden in een podiumprestatie.. NLBB bracht het beste van zichzelf in haar uitvoering van het opgelegde werk Electra en liet de zaal daveren met haar uitvoering van REMscapes. Dit resulteerde in een derde plaats met 93,00/100, na Brassband Buizingen 93,50/100 en regerend kampioen Brassband Willebroek 95,00/100. NLBB wenst haar muzikanten te bedanken voor hun inzet afgelopen maanden, hun partners en gezinsleden voor het gemis en last but not least haar supporters voor de luide aanmoedigingen in Heist ! Ook van harte succes gewenst aan onze collega's van Brassband Willebroek op het EBBC in Freiburg !

Aanstaande zondag Try out NLBB - Première REM-Scapes

Zondag 9 november 2014 om 15.00 laat de Noord-Limburgse Brassband u in de harmoniezaal van Peer een eerste keer genieten van hun wedstrijdwerken in voorbereiding op de Belgische nationale kampioenschappen die dit jaar op zondag 30 november plaatsvinden in CC Zwaneberg in Heist-op-den-Berg. U hoort nu zondag niet alleen het plichtwerk, Electra van Martin Ellerby. U kan ook getuige zijn van de Belgische première van REM-Scapes van Thomas Doss. Dit nieuwe magistrale werk werd in 2013 geschreven in opdracht van Brassband Burgermusik Luzern. Zij werden er niet alleen Zwitsers maar ook Europees kampioen mee. Thomas Doss baseerde zich voor de eerste maten van dit werk op de Mondscheinsonate van Ludwig van Beethoven. Dit gaat geleidelijk over naar een virtuele slaaptoestand waarin de ademhaling vertraagd. De volgende 17 minuten wordt u meegenomen in verschillende en contrasterende dromen. Bent u benieuwd wat er onder de leiding van Ivan Meylemans allemaal gebeurt in Noord-Limburgse dromen? Dan zien we u graag zondag. Afspraak vanaf 15.00 in de harmoniezaal, Harmonieplein 2, 3990 Peer.

Een nieuw seizoen - nieuwe gezichten

Gisteren nam het nieuwe seizoen zijn start. Met diverse concerten in binnen- en buitenland en de nationale kampioenschappen in het vooruitzicht, werd de band versterkt met nieuwe, jonge gezichten : 1) Pieter Vincken op slagwerk - zoon van onze 1e alto Koen Vincken 2) Martijn Vincken op cornet - zoon van Bart Vincken, Trombone - neeft van Pieter Welkom aan boord !!!

Een nieuw seizoen kondigt zich aan

Op 23 augustus kondigt zich de start van het nieuwe NLBB seizoen aan... Met een concerttrip naar Duitsland met topsolist Jeroen Berwaerts, verschillende try-out concerten en de Nationale Kampioenschappen met Electra als plichtwerk, belooft het een knaller van een najaar te gaan worden !!!

Een druk weekend voor de boeg

We hebben een druk weekend voor de boeg met 2 optredens. Wij verwelkomen u graag zondag in Beverst (aanvang 19.30u), Zaal Beterveld - Schoolstraat Schoonbeek-Beverst... Maandag hebben we de eer de Friesland Brass Akademie in Zetel (Duitsland) te mogen openen !!!

Tweede Plaats VOBK

Op 5 april kaapte Noordlimburgse op het VOBK te Mechelen een tweede plaats weg na BBU met 91% van de punten en de prijs voor beste opgelegd werk (Mars " Universal Message"). Bedankt aan onze trouwe supporters voor de aanmoedigingen !!!

Win uw tickets

Vandaag de masteropname van de CD mogen ontvangen... Nog 2,5 week tot release... Win nog snel 2 vrijkaarten en een gesigneerd exemplaar van onze CD via onze facebook pagina !

Concert & CD-Release

De Noord-Limburgse Brassband stelt op zaterdag 29 maart 2014 haar eerste eigen cd Abaddon voor op haar jaarconcert, dat ditmaal zal doorgaan in de Harmoniezaal van Peer. We presenteren u een aangename mix van nummers van de CD, nieuw repertoire en van de werken waarmee de band een week later zal meedingen naar de titel op het Vlaams Open Brassband Kampioenschap. Kortom een avond boordevol aangename muziek in een fijne setting. Info, kaarten en bestellingen van onze cd via info@nlbb.be Graag tot dan!

Welkom Jens

Jens Gaethofs vervoegt de cornetpupitter als vervanger van Hans Eerdekens. Samen met Filip en Jacob wordt de groep Zuid-Limburgers dus uitgebreid. Welkom Jens!

2014, nieuwe muziek en nieuwe plannen

Het teleurstellende resultaat van het kampioenschap werd de laatste weken uitgebreid besproken. Iedereen blijft aan boord en we beginnen met goede moed aan het nieuwe jaar. Hard(er) werken is de boodschap om er opnieuw een wervelend NLBB-jaar van te maken. De agenda is goedgevuld. We starten met ons voorjaarsconcert op zaterdag 29 maart in de harmoniezaal van Peer. Een week later nemen we deel aan het Vlaams Open Brassbandkampioenschap in Mechelen. Het voorjaar sluiten we af met concerten in Zandvliet, Beverst en Duistland.

Dank je wel Hans

Na vele jaren trouwe dienst nemen we afscheid van een van onze steunpilaren bij de cornetten. Hans Eerdekens was een van de muzikanten van het eerste uur, maar wil in de toekomst op zaterdagvoormiddag wat meer tijd aan zijn familie besteden. Dank je wel Hans voor de vele jaren!

Martine & Erwin

We sluiten 2014 feestelijk af met de opluistering van de trouwmis van onze fenomenale bastrombonist Erwin Kelchtermans en zijn Martine. Afspraak op zaterdag 7 december in de kerk van Linde-Peer. Yves Wuyts neemt het dirgeerstokje voor een keer over van Ivan en ’s avonds vieren we stevig mee met het kersverse en zeer gelukkige echtpaar.

CD deel 2

Er is weinig tijd om na het kampioenschap bij de pakken te blijven zitten. Zaterdag nemen we in Kessenich de laatste nummers op voor onze eerste eigen cd. Trittico festoso van Jan Van der Roost en Abaddon staan op het programma. Dit laatste werk wordt ook de titeltrack van onze cd. De release van het album is voorzien in maart 2014 op ons voorjaarsconcert.

You win some, you lose some

Na de titels in 2010 en 2011 werd het Belgisch kampioenschap van 2013 een serieuze telleurstelling. Onze versie van het plichtwerk Clouthcather fells viel niet in de smaak bij de jury van dienst. Ondanks een enthousiaste ontvangst bij het publiek, waren ze eveneens niet onder de indruk van Abaddon “The dark angel”. Dit resulteerde in een zevende plaats. Veel succes gewenst aan Brassband Willebroek, die ons land zal vertegenwoordigen op het Europees Brassbandkampioenschap in Perth.

Première Abaddon & Lowlands

Op zondag 10 november spelen we een eerste keer ons keuzewerk voor het kampioenschap. De componist, Kevin Houben, komt het verhaal achter zijn compositie Abaddon vertellen. Vanaf 15 uur kan u hier in de Harmoniezaal van Peer van komen genieten. Natuurlijk zal ook het plichtwerk Cloutchatcher fells niet ontbreken. Wie er zondag niet geraakt, kan een week later in Valkenburg een laatste try-out van de Noord-Limburgse brassband op het Lowlands festival horen. Een organisatie van onze collega’s van Brassband Limburg.

ABADDON!

Na een welverdiende zomervakantie starten we terug met de voorbereidingen voor het Belgisch kampioenschap op 23 november in Leuven. We vroegen begin 2014 aan Kevin Houben, oud muzikant van de NLBB en Noord-Limburger in hart en nieren, om een wedstrijdwerk voor ons te schrijven. Na maanden hard labeur verschijnt Abaddon “The dark angel” op onze pupitter. Een splinternieuwe mythische compositie waarmee we in november hoge ogen willen gooien. De eerste repetities zijn alvast veelbelovend.

A NoBel Concert

Wie er niet bij kon zijn, heeft wat gemist! De Noord-Limburgse Brassband tekende present voor het eerste deel van het Noors-Belgische concert. Glenn Van Looy was de gastsolist van dienst in Origins van Pete Meechan. Na de pauze was het de beurt aan onze vrienden van Manger Musiklag uit Noorwegen. Al snel werd duidelijk waarom ze 2 dagen later gekroond werden tot wereldkampioen op het WMC in Kerkrade. Een welverdiende titel met Cory op een tweede en Treize Etoiles op een derde plaats.

NLBB op de harde plaat

Het afgelopen weekend stond de NLBB traditiegetrouw op één podium samen met de Koninklijke Fanfare Kempenbloei Achel en de Koninklijke Harmonie van Peer op het Noord-Limburgs HaFaBra-concert. Voor onze band was dit concert een goede voorbereiding richting volgend weekend. Dan zal er hard gewerkt worden tijdens de opnames van onze eerste CD. 'St. Magnus' van Kenneth Downie en de euphoniumsolo 'Origins' van Pete Meechan door David Thornton staan alvast op de tracklist. Onze volgende live-afspraak maken we graag met u op het topconcert met Manger Musikklag op vrijdag 5 juli!

Origins

Op zaterdag 23 maart vind je de Noord-Limburgse brassband in de pittoreske zaal van Cinema Walburg in Hamont. Om 20u15 steekt de band van wal voor zijn jaarlijkse voorjaarsconcert. Special guest tijdens dit concert is niemand minder dan David Thornton, principal euphonium player bij de Brighouse & Rastrick brassband. Hij zal er de wereldpremière brengen van Origins, een solowerk van de hand van Pete Meechan. De NLBB begeleidt David doorheen dit concerto maar zal daarnaast een gevarieerd programma brengen. Tickets zijn te krijgen aan €10 bij de muzikanten of de avond zelf aan de kassa.

In de leer bij David Thorton

Op zondag 24 maart tussen 10u en 15u geeft David Thornton een masterclass aan al wie zijn techniek wil verfijnen op de bariton of de euphonium. David is de principal euphonium van Brighouse & Rastrick brassband en een gevierd solist met gastoptredens en masterclasses overal te velde. In de harmoniezaal van Peer werkt hij met een groep van gemotiveerde muzikanten. Voor de deelnameprijs van €20 kan ook jij deel uitmaken van deze groep. Inschrijven kan via info@nlbb.be

Audivi Media Nocte

Zondag is het zover! De Noord-Limburgse brassband trekt naar Leuven om er zijn titel te verdedigen. Net als de 7 andere bands uit de kampioensdivisie zal de band in de voormiddag plichtwerk Energy brengen. In de namiddag is het dan tijd om elke band in zijn eigen keuzewerk en dus in zijn eigen sterkte te beluisteren. De NLBB koos voor Audivi Media Nocte van de zwitser Oliver Waespi. Hij schreef dit werk voor de Europese brassbandkampioenschappen van 2011 in Montreux. Hij daagt de band uit in zijn muzikaliteit en plaatst tegelijkertijd heel wat solisten op de voorgrond. Maarten Lowel, Maarten Dewaelheyns, Pieter Houben, Nick Vermeiren, Sep Vandijck, Cindy Simons, Tinne Vermeiren en Joeri Van Hove zullen elk op hun beurt het beste van zichzelf geven, uiteraard omstuwd door alle andere muzikanten uit de band. Ivan Meylemans zal het geheel kruiden met zijn muzikale gedrevenheid en zo de band opnieuw leiden naar een muzikaal hoogtepunt.

Laatste try out

Op zaterdag 17 november organiseert Brassband Smeermaas in het CC van Lanaken een try out-concert voor het Nationaal Brassband Kampioenschap. De NLBB is er te gast in het 2e deel van concert. Op het programma staan die avond o.a. plichtwerken “Sinfonietta” van Joseph Horovitz (Smeermaas) en “Energy” van Robert Simpson (NLBB). Daarnaast zullen beide bands ook hun keuzewerk voor de wedstrijd ten gehore brengen. Nieuwsgierig naar deze keuzewerken? En benieuwd of beide bands klaar zijn voor het kampioenschap? Het concert is gratis toegankelijk en het belooft bovendien gezellig te worden.

2e in het rijtje

Tijdens de eerste editie van het IBBC in Leuven kwam de NLBB terecht op de 2e plaats net achter Manger Musikklag uit Noorwegen. Het was een waar genoegen om met deze band samen muziek te maken. Eerst was er het gezamenlijke openingsconcert op vrijdag en later in het weekend vuurden de muzikanten uit beide bands mekaar aan om muzikale topprestaties neer te zetten in functie van het behalen van de titel. Manger Musikklag slaagde daar fantastisch in en de NLBB wenst hen daarbij een dikke proficiat toe te wensen.

Weekendje Leuven

Op vrijdag 9 november speelt de NLBB samen met de Noorse Manger musikklag het openingsconcert van het IBBC. Tijdens deze nieuwe internationale wedstrijd zal de band op zaterdag en zondag samen met Manger en nog 6 andere bands aantreden in de Championship section. Op zaterdag speelt de NLBB Audivi Media Nocte en op zondag plichtwerk Ruslan and Ludmila, EBBC-winner Old Licks Bluesed Up en Bourgeois' trombone concerto. Hiermee mikt solo-trombonist Maarten op de solistenprijs. Maar liefst 9 juryleden zullen oordelen over de uitvoeringen van de verschillende bands.

Glenn Van Looy in UFO-concerto

Het UFO-concerto werd door Johan De Meij gecomponeerd voor een kleine schare van uitstekende euphoniumspelers. Jason Ham (us) speelde in februari de wereldpremière; even later bracht Cory's principal euphonium David Childs de Europese première van het concerto. De Noord-Limburgse brassband is dan ook wat blij dat een toptalent als Glenn Van Looy de uitdaging aangaat om het UFO-concerto naar Limburg te brengen. Op zaterdag 3 november zal de Harmonie Sint-Michaël van Thorn Glenn begeleiden tijdens een gala-avond in het Casino van Beringen. Tickets voor dit concert zijn aan €10 te verkrijgen bij de leden of via info@nlbb.be

Hallo Koen en Iris

Na Jan vervoegden nog 2 nieuwe gezichten de band. Koen Baens vervangt Joren Kelchtermans -die om professionele redenen even moet passen- op de 3e cornet. Koen is afkomstig uit Molenbeersel en speelt in de fanfares van Kessenich en Stramproy. Verder kwam Iris Verbeeck de slagwerksectie versterken. Iris studeert percussie aan het conservatorium van Antwerpen en is afkomstig uit Tessenderlo.

Dag Jan

Intussen zijn alle troepen terug verzameld en wordt er hard gerepeteerd aan het repertoire voor het najaar. Naast de deelname aan 2 wedstrijden zorgt de NLBB immers ook voor een aantrekkelijk programma tijdens de concerten. Tijdens de repetities konden we 1 nieuw gezicht ontwaren. Jan Agten bezet de stoel van 2e alt, die de voorbije jaren werd ingevuld door Peter Cools en ad interim Karin Van den Hurk. Peter neemt terug de oude liefde ter hand en schuift aan bij de solo-cornetten. Jan Agten is solo-hoornist bij de harmonie van Peer en schoonbroer van bastrombonist Erwin.

Erwin beste solist

Kers op de Europese taart: ons aller bastrombonist Erwin Kelchtermans kreeg van de jury de solistenprijs. Deze kreeg hij wegens een dijk van een solo in Old Licks Bluesed Up die hem eerder op de dag reeds een staande ovatie opleverde. En of we trots zijn op Erwin!

NLBB vice-kampioen

Tijdens de Europese brassbandkampioenschappen op 4 en 5 mei in Rotterdam kaapt de Noord-Limburgse brassband de 2 plek weg. De band moest enkel de legendarische Black Dyke band voor zich dulden. Plaatsen 3 tot en met 5 werden bezet door resp. Schoonhoven, Eikanger en Cory. Dit resultaat behaalde de band met een stevige uitvoering van plichtwerk Variations en een opnieuw (remember november 2011 in Leuven) fabuleuze versie van Old Licks Bluesed Up. Het spreekt voor zich dat dirigent Ivan weer een stevige hand had in deze prestatie. Hij bracht de band tot 2 topprestaties en liet De Doelen 2 maal uit zijn dak gaan.

Old meets new!

Een stevige brassband, een fanfare van 150 jaar en een gloednieuwe zaal van amper een week oud, wat zou dat geven? Zeker de moeite waard om dat eens uit te testen! Op zondag 20 mei sluit de Noord-Limburgse brassband samen met KF Kempenbloei het seizoen af in de spiksplinternieuwe zaal van het Michielshof in Achel! Na het Europese avontuur in Rotterdam keert de band dus terug naar het thuisfront om er in een iets relaxtere sfeer zijn thuispubliek te verwennen met aantrekkelijke brassbandmuziek. 'Old meets new' kost amper €5 en reservaties kunnen via reservaties@kempenbloei.be en via de leden van de NLBB en Kempenbloei.

Feest van onze arbeid

dezer dagen zijn Ivan en zijn muzikanten hard aan het werk in voorbereiding op de Europese brassbandkampioenschappen van 4 en 5 mei in Rotterdam. Plichtwerk Variations and Fugue on an Original Theme (Vita Aeterna Variations) krijgt veel aandacht tijdens de repetities maar ook keuzewerk Old Licks Bluesed Up verdient een stevige opknapbeurt alvorens ermee ten strijde te trekken. Op dinsdag 1 mei trekt de NLBB zich helemaal terug voor een dag van stevige arbeid. En aan het einde van deze dag wil de band je graag het resultaat presenteren van de wekenlange voorbereidingen. Wees dus welkom in de sporthal van Kessenich om te luisteren naar de laatste try out van plicht- en keuzewerk en kom de muzikanten nog je steun betuigen op weg naar Rotterdam!

Op 2 weken van het EBBC

Tijdens de voorbereiding op de Europese brassbandkampioenschappen houdt de Noord-Limburgse opnieuw halt in het Lemmensinstituut. Net voor de proclamatie van de nationale solistenwedstrijden zal de band op zondag 22 april om 17u45 de Vlaamse première brengen van Variations and Fugue on an Original Theme (Vita Aeterna Variations) van de Nederlandse componist Alexander Comitas. Hij kreeg van de European Brassband Association de opdracht om het plichtwerk te schrijven voor deze Europese kampioenschappen. Naast dit uitdagende testpiece zal de NLBB ook keuzewerk Old Licks Bluesed Up uitvoeren en samen met de blitse opener Dance Fever, het ingetogen Sunrise over Blue Ridge en het verrassende Mr. Sandman zorgen zij voor een mooi concert op deze vroege zondagavond.

De laatste tickets

Cinema Walburg loopt stilaan vol voor hét concert van het jaar van de Noord-Limburgse brassband. Wie nog een ticketje wil reserveren, rept zich via info@nlbb.be

BRASS! op 10 maart

De Noord-Limburgse Brassband trekt voor haar jaarlijks voorjaarsconcert op zaterdag 10 maart 2012 naar de magische Cinema Walburg in Hamont. De avond zal gedrenkt zijn in een sfeer van flamboyant entertainment en hoogstaande muzikaliteit. Op het programma het gebruikelijke NLBB-recept met schone brassbandklassiekers, oorkietelende solisten en enkele zeer verrassende stukjes klank waarin niet alleen het muzikale op het voorplan staat, au contraire! Tickets zijn te verkrijgen aan €10 bij alle NLBB-leden of via info@nlbb.be

De harde feiten

1. NLBB 98% 2. BB Buizingen 94% 3. BB Willebroek 94% 4. Festival BB 92,5% 5. BB Heist 92% 6. Kortrijk BB 88,5% 7. BB Zele 88,5% 8. Metropole BB 88,5%

NLBB verlengt Belgische titel

27 november 2011 zal de geschiedenis ingaan als de dag dat de Noord-Limburgse brassband tijdens de nationale brassbandkampioenschappen de rest van het deelnemersveld ver achter zich liet. De band werd door de jury gekroond tot kampioen van België na een superuitvoering van plichtwerk Masquerade en een fabuleuze versie van keuzewerk Old licks bluesed up.

Old Licks Bluesed Up

A.s. zondag trekt de NLBB als titelverdediger naar de nationale brassbandkampioenschappen in Leuven. In de voormiddag brengen de 8 bands uit de kampioensdivisie hun versie van Masquerade, het opgelegd werk geschreven door Philip Wilby; in de namiddag volgen dan de keuzewerken van de verschillende bands. De NLBB koos voor Old Licks Bluesed Up van de Noorse componist Torstein-Aagaard Nilsen. Dit werk werd geschreven voor de Europese brassbandkampioenschappen van 2011. De Noorse band Manger Musiklag kaapte hiermee in Montreux de titel weg. De NLBB zorgt dus zondag voor een belgische première van het werk.

NLBB in voorbereiding op de nationale kampioenschappen

Na concerten in Scherpenheuvel, Bree en Merksplas trekt de NLBB op zaterdag 19 november de grens over voor een concert in Solesmes in het noorden van Frankrijk. Dit concert geldt als een laatste test voor de kampioenschappen amper 1 week later. Tijdens dit concert zal de NLBB o.l.v. Frans-Aert Burghgraef zowel plichtwerk Masquerade als keuzewerk Old Licks Bluesed Up ten gehore brengen.

Orgelpunt

De Noord-Limburgse brassband is op zondag 29 mei te gast op de zomerfeesten in Zandvliet. Met dit concert neemt de band afscheid van een dijk van een seizoen. Met de Belgische kampioenstitel en een geslaagde Europese campagne kan de NLBB immers terugkijken op 2 absolute hoogtepunten die bovendien tekenend zijn voor de rest van het jaar: brassbandmuziek op hoog niveau in een plezante sfeer. En ook in Zandvliet mag het publiek zich verwachten aan deze 2 ingrediënten!

Audivi media nocte in Noord-Limburg

Op zondag 22 mei kan je 3 Noord-Limburgse toporkesten aan het werk horen in Palethe in Overpelt. Om 16u opent Kempenbloei Achel het concert, een uurtje later is het de beurt aan de NLBB en de Harmonie van Peer sluit deze muzikale ontmoeting af. De NLBB zet voor de gelegenheid het plichtwerk van de afgelopen Europese kampioenschappen op het programma. Komt dat zien... en horen! Tickets à €10 via de muzikanten van Peer, Achel en de NLBB.

2 maal 92%

Niets dan positieve reacties op de beide uitvoeringen van de NLBB! Zowel de jury als de vele toehoorders complimenteerden de band uitvoerig met zijn muzikale en transparante uitvoeringen van Audivi Media Nocte en Montage. De jury deed daar nog een schep bovenop door de NLBB 2 maal op rij 92 punten toe te kennen. Voor het plichtwerk betekent dat zelfs een 2e plaats, net na winnaar Manger.

NLBB op 5

De Noord-Limburgse brassband kaapte op de Europese brassbandkampioenschappen in Montreux de 5e plaats weg. Dit is de volledig uitslag: 1. Manger 191 - 2. Cory 187 - 3. Tredegar 186 - 4. Schoonhoven 185 - 5. NLBB 184 - 6. Fairey 180 - 7. Treize étoiles 179 - 8. Windcorp 175 - 9. Lingby Taerbaak 175 - 10. Kingdom brass165

NLBB's eerste keer

De eerste passage van de Noord-Limburgse brassband op het allerhoogste -europese- brassbandpodium is nu reeds geslaagd te noemen (nvdr. de uitslag is nog niet bekend). Iedereen in en om de band kijkt met een goed gevoel terug naar de geslaagde uitvoering van Audivi Media Nocte en zeker Montage. De muzikanten en dirigent Ivan worden langs alle kanten overladen met positieve commentaren. Nu de jury nog!

Volg de NLBB naar Montreux

Zo'n 80 sympathisanten zakten afgelopen zaterdag af naar Neerpelt voor een laatste try out voor het EBBC. Die staken dirigent Ivan en de muzikanten een hart onder de riem en wensten de band alle succes toe in Montreux. Intussen doen ook steeds meer mensen dit via de Facebook-account van de band. Via die weg kan je de NLBB trouwens op de voet volgen tijdens hun Europees avontuur.

een laatste test

De Noord-Limburgse brassband doet 1 week voor de Europese brassbandkampioenschappen een laatste try out. De band brengt na opnieuw een dag van repeteren een uitvoering van zowel plichtwerk AUDIVI MEDIA NOCTE (Oliver Waespi) als keuzewerk MONTAGE (Peter Graham). Al wie de muzikanten en dirigent Ivan een hart onder de riem wil komen steken of gewoon nieuwsgierig is hoe de NLBB ervoor staat op weg naar Montreux, is van harte welkom op zaterdag 23 april om 17u in de sporthal van het Hubertuscollege in Neerpelt.

Steun NLBB op weg naar Montreux

Dat een deelname aan de EBBC muzikaal een hele uitdaging is, dat is iedereen wel duidelijk maar ook logistiek en financieel vormt zo'n deelname een hele klus. Daarom rekent de NLBB op de steun van vele mensen. De leden verkopen dezer dagen zakjes met paaseitjes voor de luttele prijs van €5. Lekker in deze paastijd voor wie er eentje koopt en ondersteunend voor onze band op weg naar Montreux!

Nederland-België

Op zaterdag 16 april is de NLBB te gast in Schoonhoven tijdens hun jaarlijkse TOPBRASS-concert. Brassband Schoonhoven zal Nederland vertegenwoordigen tijdens de Europese brassbandkampioenschappen. Je mag dus gerust spreken van een oefeninterland in voorbereiding van de EBBC. Beide bands brengen uiteraard plichtwerk Audivi media nocte en hun keuzewerk. Voor BB Schoonhoven is dat Music of the spheres van Philip Sparke en voor de NLBB Montage van Peter Graham. Wie met de NLBB wil meereizen naar Schoonhoven, kan via info@nlbb.be een kaartje reserveren aan €10.

voorjaarsconcert in de Geer

Alle brassbandliefhebbers uit de ruime omgeving van Noord-Limburg verzamelden op 2 april in Eksel voor het jaarlijkse voorjaarsconcert van de band. Nu de NLBB 'op weg naar Montreux' is, spreekt het voor zich dat plicht- en keuzewerk in het programma waren opgenomen; de reacties uit het publiek waren alvast zeer lovend. De trouwe supporters van de NLBB l kregen daarnaast nog een programma voorgeschoteld met enkele solisten en werken als Sleep, Spain en Able. Zij bedankten de band daarvoor door tijdens de pauze een gulle bijdrage te leveren om de band 'te helpen Montreux inpalmen.

Nederlandse première

De NLBB was op 26 maart te gast bij de vrienden van brassbandf Rijnmond. Samen met BB Wijk & Aalburg maakten de muzikanten er een mooie avond van. De band bracht er voor het eerst Audivi media nocte, het plichtwerk voor de Europese kampioenschappen. Hiermee had de band de Nederlandse première van het werk van Oliver Waespi. De reacties van de aanwezige brassbandliefhebbers waren alvast positief!

voor eigen volk

Op zaterdag 2 april is er het jaarlijkse voorjaarsconcert van de NLBB. De band heet iedereen die de NLBB een warm hart toedraagt, van harte welkom in de Geer. Naast plichtwerk Audivi media nocte en keuzewerk Montage brengt de band een gevarieerd programma met talrijke eigen solisten. De muzikanten toeven die avond alvast in gedachten in Zwitserland... en ook de aanwezigen zullen het gevoel krijgen dat ze flaneren langs de oevers van het meer van Genève.

over Nederland naar Zwitserland

De NLBB trekt de komende maanden 2 maal de grens over. Op 26 maart is de band op bezoek bij de vrienden van BB Rijnmond en BB Wijk & Aalburg, een samenwerking die 3 jaar geleden tot stand kwam op uitnodiging van Anno Appelo en zijn muzikanten van Wijk & Aalburg. Op zaterdag 16 april trekt de NLBB dan weer naar Schoonhoven om er samen met de concullega's van brassband Schoonhoven te try outen in voorbereiding op de Europese kampioenschappen.

Audivi media nocte

Oliver Waespi schreef in opdracht van de Zwiterse brassbandfederatie dit meesterwerk voor de Europese brassbandkampioenschappen. De NLBB heeft Audivi sinds 2 weken op de pupiter liggen en probeert dit werk tegen het einde van april naar eigen hand te zetten. De solisten (Pieter op cornet, Nick op euphonium, Maarten op trombone, Maarten op es-bas en Sep aan de beats) hebben er alvast een vette kluif aan. Zij vertolken een hoofdrol in het majestueuze, soms jazzy en dan weer funky maar vooral technisch uitdagende werk.

NLBB in kerststemming

Op 2e kerstdag 26 december kan u de kersverse Belgisch kampioen brassband aan het werk horen tijdens een sfeervol kerstconcert in de Ursulakerk van Kleine Brogel. Om 19u bent u van harte welkom voor een gevarieerd programma waarin de band u zal laten proeven van zijn muzikale veelzijdigheid. Naast een aantal intieme muziekwerken, die aansluiten bij de sfeer van Kerstmis, presenteert de NLBB u een aantal solisten. Zo zullen Joeri Van Jove (soprano), Nick Vermeiren (euphonium), Jef Vermeiren en Pieter Houben (cornet) het beste van zichzelf geven in Flowerdale, Theme & variations en Wonderful words. Verder brengt de NLBB Klaas Van der Woude's Sleep en enkele uitsmijters die het u moeilijk zullen maken om op uw stoel te blijven zitten. Klap op de vuurpijl die avond: Cry of the celts van de hand van Peter Graham. Na het concert zullen de muzikanten en de dirigent u graag vergezellen voor een gezellig samenzijn buiten aan de kerk bij de warmte van een vuurtje en het genot van een frisse borrel en een lekker hapje. De inkom voor dit concert bedraagt €5. Let op: het aantal plaatsen is beperkt. Wanneer u er absoluut bij wil zijn, kunt u een plekje reserveren via info@nlbb.be (er zijn echter geen genummerde plaatsen)

Merci!

De NLBB wil graag alle sympathisanten en andere brassbandliefhebbers bedanken voor de vele positieve reacties na het behalen van de nationale titel. Het deed ongelofelijk goed vast te stellen dat velen hadden genoten van de uitvoering van Blitz. Deze complimenten zorgen in de band voor een grote motivatie om er in Montreux iets moois van te maken.

NLBB op 1

1. NLBB 96% 2. Festival brassband: 94% 3. brassband Willebroek: 93% 4. Metropole brassband: 91% 5. brassband Buizingen: 89% 6. brassband Heist: 87% 7. brassband Kortrijk: 85%

NLBB KAMPIOEN!

De Noord-Limburgse brassband is voor de eerste maal in zijn bestaan belgisch kampioen in de kampioensdivisie. In het Lemmensinstituut in Leuven behaalde de band maar liefst 96% en liet daarmee het sterk bezette deelnemersveld achter zich. De jury prees de band voor zijn muzikale uitvoering van Blitz en het aanwezige publiek complimenteerde de band met een geweldig applaus na het laatste 'schot'.

In de prijzen

Op zondag 14 november nam de NLBB deel aan het Lowland brassfestival in Geleen. De band bracht er een geslaagde uitvoering van Blitz maar stond er bovendien met een mooi en door het -dit jaar talrijk opgekomen- publiek gesmaakte programma. Jurylid Alex Schillings feliciteerde de band hiervoor en beloonde de NLBB met de prijs voor de beste slagwerksectie en die voor het mooist uitgevoerde lichte werk of mars. Brassband Sint Gerlach kreeg de prijs voor het mooiste programma.

Op naar Leuven

Het najaar is het moment dat zowat alle Belgische brassbands zich voorbereiden op de nationale kampioenschappen. Ook dit jaar is dat zo en dat is voor de NLBB dan weer de aanleiding om er 3 samen te brengen voor een try out. Op zondag 7 november kan je vanaf 15u30 terecht in de harmoniezaal voor Peer voor concerten van brassband ‘De grensbewoners’ Smeermaas, brassband Retie en de eigen Noord-Limburgse Brassband.

Stevige wind!

Op zaterdag 23 oktober was de NLBB te gast in zaal Nieuwenborgh in Stokkem voor het hafabra-concert '3 beaufort' georganiseerd door de K. Harmonie St. Cecilia van Rotem. Samen met de organiserende vereniging en de fanfare van Wiekevorst maakte de NLBB er een leuke avond van. Er werd gemusiceerd op hoog niveau en de 3 orkesten zorgden -elk in hun genre- voor een afwisselend programma, dat heel wat bijval genoot van het talrijk opgekomen publiek. Het geheel verliep bovendien in een gezellige sfeer en de avond kende een puike organisatie. De NLBB wil de organisatoren van Rotem hiervoor uitdrukkelijk feliciteren.

NLBB aan zee

In het weekend van 15 tot 17 oktober trok de NLBB naar Oostduinkerke voor een weekendje repeteren. Om zich terdege voor te bereiden op de nationale kampioenschappen logeerden de muzikanten samen met hun partners en kinderen in de Hoge duin. Op zondag sloten ze het weekend af met een aperitiefconcert in De haan.

De beste trombones

De jury van het Eurobrass-festival -Garry Cutt en Sheona White- vond bovendien dat de NLBB beschikte over de beste trombonesectie van alle bands uit de A-divisie. De collega-muzikanten uit de band waren daar reeds lang van overtuigd en willen Lode, Ans en Erwin (collega Maarten was niet van de partij wegens een opdracht met de Filharmonie) van harte feliciteren met deze mooie erkenning.

Brons op Eurobrass

De NLBB trok op 12 juni naar het Friese Drachten om er het beste van zichzelf te geven tijdens het Eurobrass-festival. O.l.v. van Frans-Aert Burghgraef -die ginder een thuismatch dirigeerde- sleepte de band een mooie 3e plaats uit de brand, net achter winnaar PB Groningen en Belgisch kampioen BB Buizingen en vóór Festival BB en BB De bazuin uit Oenkerk. Frans-Aert zette samen met de band het programma in met een imponerende versie van Intrada 'Ein feste burg', waarna Pieter en Jef hun 'Wonderful words' op het talrijk opgekomen publiek loslieten. Na een mooi en intiem 'Melting the ice' sloot de NLBB af met een stevige uitvoering van Graham's 'On Alderley edge'. Het publiek had zichtbaar genoten, de muzikanten ook.

NLBB 4e op het VOBK

Op zaterdag 17 april nam de NLBB deel aan het Vlaams Open Brassbandkampioenschap. In de A-afdeling brachten zij een programma van een half uur met daarin Triumphal Brass van Jan De Haan, Wonderful words van Wilfred Heaton met solisten Pieter Houben en Jef Vermeiren, Letter from Home van Pat Metheny en On alderley Edge van Peter Graham. Hiermee veroverden zij een 4e plek in de A-afdeling. Brassband Willebroek ging met de titel lopen; Festival brassband eindigde 2 en brassband Buizingen 3.

't Was LIVE!

Op zaterdag 3 april presenteerde de Noord-Limburgse brassband zich in de Geer voor eigen publiek. Ruim 200 aanwezigen konden de band tijdens NLBB Live! aan het werk horen in een avondvullend en afwisselend programma met daarin een puike uitvoering van concertwerk On Alderley edge, een swingende brassbandversie van West-Side story, heel wat lichtere muziek en solistische uitvoeringen van o.a. Pieter Houben en Jef Vermeiren en de voltallige trombonesectie. Chef Ivan loodste met al zijn enthousiasme de muzikanten doorheen het concert en dat leverde de band aan het einde van de avond een welverdiend applaus op met inbegrip van de roep om meerdere bis-nummers. De aanwezige brassbandliefhebbers hadden zichtbaar genoten en waren achteraf aan de bar gul met complimentjes.

Nederlandse bands op bezoek

Sinds het najaar van 2008 heeft de NLBB een muzikale alliantie aangegaan met 2 Nederlandse bands. In de voorbereiding van de kampioenschappen van dat jaar ontmoetten de NLBB, brassband Oefening en Uitspanning en brassband Rijnmond mekaar voor een gezamenlijke try out in Wijk & Aalburg. Nu reizen deze 2 bands af om samen met de NLBB te concerteren in het Noorden van Limburg. Brassband Oefening en Uitspanning uit Wijk & Aalburg is op dit moment in volle voorbereiding op haar deelname aan het Vlaams Open Brassband Kampioenschap waar zij in de B-afdeling zullen aantreden. Brassband Rijnmond maakte de afgelopen jaren furore aan het Nederlandse brassbandfirmament (kampioen in 2008) en presteerde uitstekend tijdens de Europese brassbandkampioenschappen van 2009 in Oostende. Dit concert is dan ook een unieke gelegenheid om deze 2 bands samen met de NLBB aan het werk te horen. Op het programma staan enkele stevige brassbandklassiekers maar tevens wat lichter werk. Het spreekt voor zich dat iedereen die de brassbandmuziek een warm hart toedraagt die avond van harte welkom is in de harmoniezaal van Peer.

De beste wensen!

2009 was voor de NLBB opnieuw een jaar vol muzikale hoogtepunten. Aan het einde was er een 'stemmige' 1e editie van NLBB in kerststemming, een maand eerder opnieuw de 2e plek op de nationale kampioenschappen; in het voorjaar waren er het druk bijgewoonde voorjaarsconcert en een geslaagde 1e editie van het Noord-Limburgs HaFaBra-concert. Tijdens al deze evenementen mocht de band steeds rekenen op jullie, enthousiaste toehoorders en supporters. Graag wil de NLBB jullie allen namens Ivan, de muzikanten en het bestuur voor 2010 alle goeds toewensen met vooral een goede gezondheid en in het bijzonder opnieuw een aantal mooie NLBB-momenten.

Jef for Player of the year

Aan het einde van elk jaar deelt 4barsrest zijn awards uit. In het rijtje van kandidaten voor de titel Player of the Year prijkt de naam van NLBB's Jef Vermeiren tussen kleppers als Sandy Smith, Mark Wilkinson, Christian Hollensteiner en Stephen Sykes. Wie wil lezen wat het befaamde internetzine schrijft over Jef klikt best even door naar 4barstrest.com; maar beter: wie voor Jef wil stemmen, doet dat vóór kerstavond via www.4barsrest.com/awards/default.asp

NLBB in kerststemming

Als u even genoeg heeft van de gezellige kerstsfeer in familiekring of wanneer u na al dat binnen zitten even een frisse neus wil halen, kom dan op zondag 27 december naar de Ursulakerk in Kleine brogel. Vanaf 19u neemt de NLBB u die avond mee doorheen een gevarieerd muzikaal programma met een aantal sfeervolle stukjes muziek, een 4-tal solowerken en tot slot een aantal uitsmijters. Na dit concert zetten we graag de avond verder buiten aan de kerk bij een gezellig vuurtje. De muzikanten serveren dan geen muziek maar regelrechte klassiekers uit het assortiment kerdstdranken en -hapjes. Wees welkom! (en voor de prijs hoeft u het niet laten want de inkom is vrij...)

Opnieuw vice-kampioen!

Tijdens de nationale brassbandkampioenschappen in Leuven wist de NLBB voor de 2e maal (op 3 deelnames) beslag te leggen op de 2e plaats in de kampioensdivisie. Ivan en zijn muzikanten strandden net achter brassband Buizingen maar gingen bands als brassband Willebroek en Festival brassband vooraf. De jury loofde vooral NLBB's muzikale uitvoering van en de mooie sound in plichtwerk Eden. De volledige uitslag in de kampioensdivisie: 1.BB Buizingen 95 2.NLBB 94 3.BB Willebroek 93 4.Festival BB 92 5.Metropole BB 89 6.Kortrijk BB 87

Met de NLBB naar Leuven

As. zondag is het zover! Dan zakt het hele brassbandwereldje massaal af naar het Lemmensinstituut voor de nationale brassbandkampioenschappen. De NLBB zal er -uiteraard- ook bij zijn. Zij strijdt mee in de kampioensdivisie en tracht daar een fantastische uitvoering te brengen van Eden van John Pickard. Wie graag met de band meereist, kan nog een plaatsje bemachtigen op de gezellige NLBB-bus. Graag een seintje via info@nlbb.be

De laatste test

De NLBB trekt op zondag 22 november naar Retie voor een laatste try out vóór de nationale kampioenschappen. Samen met BB Retie en BB Smeermaas concerteren ze in GC Den dries. Om 15u30 openen Kevin Houben en zijn muzikanten de namiddag, daarna zijn De grensbewoners o.l.v. Danny Aerden aan de beurt en rond 17u30 loodst Ivan zijn NLBB'ers doorheen Eden, Intrada en Balkan sounds. De inkom voor deze try out is volledig gratis.

NLBB in de prijzen

Op 15 november nam de NLBB deel aan het 2e Lowland brassfestival in Geleen (Nl.). Ze bracht er naast Eden van John Pickard -het plichtwerk voor de nationale brassbandkampioenschappen- ook nog Intrada 'Ein feste burg' en Balkan sounds. Daarmee sleepte de band 3 van de 4 prijzen in de wacht: beste programma, beste uitvoering van een licht werk en beste slagwerksectie; een mooie opsteker in de voorbereiding op de kampioenschappen die er nu snel zitten aankomen.

Jef wint British open

Op 1 november vonden in de Dukinfield Town Hall (UK) de British open Solo and Quartet Championships plaats. Onze eigenste Jef Vermeiren kaapte er de algemene titel weg. Hij werd door juryleden Dr Nicholas Childs en Kevin Wadsworth uitgeroepen tot de beste solist van de wedstrijd. In de finale ging hij Harmon Vanhoorne (Brass Band Buizingen) en Kirsty Rowe (Leyland) vooraf nadat hij eerder ook al muzikanten als Glen van Looy (Brass Band Heist), Tim De Maeseneer (Brass Band Buizingen) en Stephen Lomas (Desford) achter zich had gelaten.

Te gast in Bree

Op zaterdag 7 november speelt de NLBB op uitnodiging van Harmonie Sint-Michiel een concert in Bree. Om 20u wordt in de Breughelzaal de spits afgebeten door de harmonie die onlangs tijdens het provinciaal kampioenschap nog de titel wegkaapte in de 1e afdeling. Daarna brengt de NLBB een programma met o.a. opener Intrada 'Ein feste burg', Eden -het plichtwerk tijdens de nationale kampioenschappen, Balkan sounds en de mooie solo Meiso, gebracht door Cindy Simons en Jan Luys. Samen brengen de brassband en de harmonie ook nog enkele leuke intermezzo's. Kaarten voor dit concert zijn à €6 te verkrijgen via 089 46 56 08.

NLBB aan zee

De NLBB streek afgelopen weekend neer in Oostduinkerke om er 2 dagen te repeteren en gezellig samen te zijn. De groep telde met een bijna volledige band en partners en kinderen zo'n 45 mensen. De sfeer zat er goed in en er werd stevig gerepeteerd; uiteraard lag plichtwerk Eden steeds vooraan op de pupiter. Dit werd -samen met het concertprogramma voor het najaar- een eerste keer uitgevoerd tijdens een concert op zondag. Hiervoor trok de hele bende naar De Haan waar de plaatselijke fanfare Sint-Cecilia zo'n 150 enthousiaste toehoorders had verzameld in de mooie concertzaal van cc d'Annexe.

Opnieuw aan de bak

Na een deugddoend muzikaal verlof is de NLBB er terug ingevlogen. Sinds eind augustus zijn de repetities terug gestart. De band mag zich sindsdien verheugen op de komst van 2 nieuwe cornettisten en 1 (op)nieuwe slagwerker. Mario Giannotta en Pieter Lembrechts vervoegden de band in de cornetsectie; ouwe bekende Tom Dreesen duikt terug op bij het slagwerk. We zien hen graag komen!

Een muzikaal verlof vol muziek

Met een geslaagde BBQ -met meer dan 60 aanwezigen, een lekkere maaltijd en veel sfeer- heeft de NLBB definitief het seizoen 08-09 afgesloten. Tot 22 augustus wordt de muzikale riem afgelegd. Maar wie denkt dat de muzikanten in die periode zonder muziek komen te vallen, heeft het grondig mis. De meesten onder hen bestormen deze zomer één of meerdere malen het podium van het WMC in Kerkrade. Wij duimen alvast voor de fanfares van Achel en Kessenich en de harmonie van Peer!

En dan wordt er gefeest!!

In juni legt de NLBB traditioneel de riem af voor een muzikale pauze en een afsluitend feestje. En dat er te vieren valt, is zeker: op 6 juni trad paukenist Wim in het huwelijk met zijn Inge. De band trakteerde hen op mooie muziek tijdens de viering en vervoegde 's avonds het feest van de gelukkige tortelduifjes. Nauwelijks enkele uren eerder viel er nog een 'schoon' feit te noteren: Ruud en Isabel (beiden cornettist in de band) verwelkomden hun eerste spruit. Janne is de naam en moeder en dochter stellen het wel. Op al deze gebeurtenissen en op een geslaagd voorjaar met de band zullen de muzikanten en hun partners en kinderen klinken tijdens de BBQ van zondag 5 juli. Ambiance verzekerd!

Memorabele maand mei

De maand mei was er voor de NLBB eentje om niet snel te vergeten. Het was een maand vol muzikale activiteit die begon in Oostende en eindigde in Lanaken. Eerst waren er de Europese brassbandkampioenschappen, waar naast de vertolking van de composities in de componistenwedstrijd vooral de fantastische muziek en de goede sfeer de ingrediënten waren. Nauwelijks een weekend later speelde de NLBB gastheer voor de 1e editie van het Noord-Limburgs HaFaBra-concert. En weer een weekje later bracht de NLBB een avondvullend programma tijdens Brass Lanaken, een concertavond opgezet door brassband Smeermaas. De maand rondmaken doet de NLBB nu nog met de repetities voor de huwelijksviering van percussionist Wim en zijn Inge.

1e Noord-Limburgs HaFaBra-concert

Op zondag 10 mei organiseerde de NLBB voor de eerste maal het Noord-Limburgs HaFaBra-concert. Die avond verzamelden in cc Palethe de 3 toporkesten uit het noorden van onze provincie voor een gezamenlijk concert. Het werd een mooie avond met 3 interessante programma's. De NLBB opende de avond met o.a. een geslaagde versie van Rococo variations, een muzikale uitvoering van Kevin Houben's Thyellene - Battle on the Heath (Rain was slechts de werktitel) en een attractieve versie van Hora Staccato. Daarna bracht de Harmonie van Peer Procession to Calvary (ook van Kevin Houben), het plichtwerk voor het WMC Vientos en een fantastische hobo-solo, uitgevoerd door Veerle Huskens. Tot slot kwam KF Kempenbloei op het podium. Zij vertolkten Brass, hun plichtwerk voor het WMC, brachten The Raven van Harrie Janssen in première en maakten -hoe kon het anders- hun programma compleet met een werk van Kevin Houben: The lost Labyrinth. Ongeveer 250 HaFaBra-liefhebbers genoten van de 3 orkesten en gaven achteraf aan de gezellige bar niets dan lovende kritiek.

Brassbandfeest!

De NLBB heeft afgelopen weekend gekampeerd in kuststad Oostende die ter gelegenheid van de Europese brassbandkampioenschappen werd ingepalmd door vele honderden brassbandmuzikanten en -liefhebbers. De groep bewoog van de druk bijgewoonde compositiewedstrijd over het door het publiek fel gesmaakte outdoorconcert naar de talloze kippenvelmomenten tijdens de wedstrijd in het Kursaal. Uiteraard moesten deze ervaringen druk besproken en gevierd worden tijdens een aantal (lees: drie) uitbundige feestjes. Samen met de stralende zon en de leuke atmosfeer in de stad waren dit de ingrediënten van een fantastisch weekendje BRASSBAND. 
VOLGENDE CONCERTEN

vrijdag 2018-01-12, 20u15
Nieuwjaarsconcert Rotary Bree-Bocholt
Breughelzaal Bree

zaterdag 2018-03-10, 20u00
Concert
Kapellen (Antwerpen)

zaterdag 2018-04-21, 16u00 - 22u00
Vlaams Open Brassband kampioenschap
Mechelen

zaterdag 2018-05-26, 20u30
VOORJAARSCONCERT
Harmoniezaal Peer

zondag 2018-05-27, 15u
Concert Zandvliet
Zandvliet

zaterdag 2018-09-08, 20u00
Brass Battle
Gebläsehalle (DE)


VOLG NLBB
!Google+SPONSORED BY